Satulaseppämme


Satulaseppä Petro Sirolan tarina

Yli kymmenentuhannen satulan kokemuksen tuomalla ammattitaidolla!

"Ressun lukion jälkeen lähdin opiskelemaan nahkatöitä ja nahkatuotteiden valmistusta suutarin oppiin, yliopisto ei inspiroinut. Kiinnostukseni hevosiin johti minut Stübbenin tehtaalle Sveitsiin, jossa opiskelin satulasepän ammattia Stübbenin tehtaalla. Koulutus oli perusteellista ja laajaa; satulansovituksesta satulan valmistamiseen. Tämän jälkeen ajoin Stübben -satulabussia useita vuosia.

Lähdin hakemaan lisäoppia Irlannista ja Englannista nahan muokkaamiseen. Englannissa Satulaseppämestari Jeremy Rudge opetti minulle Latex eli foam - työt sekä perehdytti minut mittatilaussatuloiden maailmaan.

Tänä päivänä minulle on kertynyt laaja ja pitkä kokemus satulasepän ammatista, urani on jatkunut jo yli 30 vuotta! Alkuperäinen Satulabussini kiersi maatamme ristiin rastiin jo 80-luvun lopulla. 

Tällä hetkellä kiinnostukseni kohdistuu uuden tyyppisen, hyvin kevyen ja hiilikuituun perustuvan satulan valmistukseen. Sivutöinä teen myös muita nahkatöitä, esimerkiksi purjeveneiden varusteita, huonekaluja, ja design -esineitä."

- Petro Sirola -

• Satulaseppä Petro Sirola Tmi. 1988 →

• Stübben-satulabussi 1989-1996

• Satulapaja Oy. 2002-2015

• Satulaputiikki. 2015 →

Satulasepänpaja / Sovitustalli
Nevaksentie 180, 01150 Söderkulla, Sipoo

CV