Satulasepän palvelut


Satulasepän palvelut

Tarjoamme asiakkaille laadukkaat ja ammattitaitoiset satulan korjaus- ja muutostyöt, kuten

- satulan toppaus
- satulan rungon muokkaus
- polvitukien muokkaustyöt ja valmistukset
- vastinhihnat
- istuimen nahkoitukset
- siipien uusinnat

Satulaseppämme Petro Sirola on työskennellyt alalla jo yli 30 vuotta, ja hänellä on pitkä kokemus myös vaativamman tason satulasepän töistä. Satulaseppämme käyttää vain ja ainoastaan laadukkaimpia materiaaleja, mitä markkinoilta löytyy.


Satulan toppaus

Satula on useasti päivittäisellä käytöllä. Käytöstä koituva paine, lämpö ja kosteus vaikuttavat satulan villojen istuvuuteen satulassa. Siksi suositus on, että satulan istuvuus tarkistetaan vähintäänkin kerran vuodessa tai jopa puolivuosittain. Satulan istuvuutta muokataan toppaamalla satulaa eli lisäämällä tai vähentämällä villaa.

Valitettavan usein tulee vastaan liian täyteen topattuja satuloita. Paneelien tulisi olla profiililtaan litteät, ei pyöreät, koska kantopinta-ala kapenee ja tarkoitus on jakaa ratsastajan paino mahdollisimman laajalle alueelle selkää vasten. Toppaus onkin haastavin osa-alue satulasepän työssä, virheellisesti topattu satula aiheuttaa hevoselle kipua ja voi myös pilata satulan käyttökelvottomaksi.

Toppausmateriaalina käytämme laadukasta ja pehmeää englantilaista ja sveitsiläistä villaa. Satulan toppaus muokkaa satulan istuvuuden sopivaksi, mutta on hyvä kuitenkin muistaa, että toppaustyöllä ei ole tarkoitus tehdä epäsopivaa satulaa sopivaksi vaan silloin hevosen omistajalle tulee eteen väistämättä satulan vaihto.

Paljonko satulan toppaus maksaa?

Joidenkin satulamerkkien toppaustyöt ovat työltään vaativimpia kuin toiset ja lopullinen satulan toppauksen hinta perustuu työtunteihin. Sovimme tällaisissa tapauksissa hinnasta aina erikseen asiakkaan kanssa.

Katso tästä palveluhinnasto.

Satulan muokkaus


Satulan runko ja muut muokkaus- ja korjaustyöt

Satulan villatoppauksen lisäksi muokkaamme latex-patjoja paneelitopattuihin satuloihin. Teemme myös satulan rungon muokkauksia ja vaihdamme kuluneet materiaalit, toisin sanoen palautamme vanhat satulat ratsastuskuntoon. Normaalitöinä teemme polvitukien muokkaustyöt ja valmistukset, vastinhihnat, istuimen nahkoitukset ja siipien uusinnat ja erilaiset muutostyöt.

Huom! Satulaseppämme kiertää viikottain Uudenmaan alueella. Olethan rohkeasti yhteydessä, jos satulasi kaipaa huoltoa tai uuden satulan hankinta on ajankohtainen. Eikö tallisi sijaitse Uudellamaalla? Kerää tallilta/lähiseudulta porukka kasaan ja tilaa satulabussi tallillesi. Kuljemme tarvittaessa ympäri Suomen, olipa tallisi osoite vaikka Helsinki, Tampere, Jyväskylä tai Turku.