Satulasepän palvelut


Satulasepän palvelut

Tarjoamme asiakkaille laadukkaat ja ammattitaitoiset satulasepän palvelut.

Satulaseppämme P Sirola on työskennellyt alalla jo yli 30 vuotta, ja hänellä on pitkä kokemus myös vaativamman tason satulasepän töistä. Satulaseppämme käyttää vain ja ainoastaan laadukkaimpia materiaaleja, mitä markkinoilta löytyy.


Satula on useasti päivittäisellä käytöllä. Käytöstä koituva paine, lämpö ja kosteus vaikuttavat satulan villojen istuvuuteen satulassa. Siksi suositus on, että satulan istuvuus tarkistetaan vähintäänkin kerran vuodessa tai jopa puoli vuosittain. Satulan istuvuutta muokataan toppaamalla satulaa eli lisäämällä tai vähentämällä villaa. Toppausmateriaalina käytämme laadukasta ja pehmeää englantilaista ja sveitsiläistä villaa. Satulan toppaustyöllä muokataan satulan istuvuus sopivaksi, mutta on hyvä kuitenkin muistaa, että toppaustyöllä ei ole tarkoitus tehdä epäsopivaa satulaa sopivaksi vaan silloin hevosen omistajalle tulee eteen väistämättä satulan vaihto.


Valitettavan usein tulee vastaan liian täyteen topattuja satuloita! Paneelien tulisi olla profiililtaan litteät, ei pyöreät, koska kantopinta-ala kapenee ja tarkoitus on jakaa ratsastajan paino mahdollisimman laajalle alueelle selkää vasten.Toppaus onkin haastavin osa-alue satulasepän työssä, virheellisesti topattu satula aiheuttaa hevoselle kipua ja voi myös pilata satulan käyttökelvottomaksi.


Satulan villlatoppauksen lisäksi muokkaamme latex-patjoja paneelitopattuihin satuloihin. Teemme myös rungon muokkauksia ja vaihdamme kuluneet materiaalit, toisin sanoen palautamme vanhat satulat ratsastuskuntoon. Normaalitöinä teemme polvitukien muokkaustyöt ja valmistukset, vastinhihnat, istuimen nahkoitukset ja siipien uusinnat ja erilaiset muutostyöt.